e-devlet sorgulama

e-devlet sorgulama
e-devlet sorgulama

22 Haziran 2015 Pazartesi

SGK sorgulamaları

SGK sorgulama nedir?
SGK sorgulama, çalışanların ve işverenlerin resmi evrakları ordan oraya dolaşmadan elektronik ortamda enerji ve zaman kaybına uğramadan edindikleri sorgulama şeklidir. Devlet kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu hayatın hızına ve doğru bilgiye uluşmak adına kendine bağlı olanların yaşamlarını kolaylaştırmak için oluşturduğu bir internet bilgilendiricisi...
Sorgulamalar sadece belirli bir kesme değil 4/a, 4/b,/ 4/c'lileri ve BAĞ-KUR'lu çalışanları da bünyesinde bulundurduğu için SGK sorgulamaları çoktur. Bir çok alanda bilgiye sitemizden de ulaşabilirsiniz.   
Kurum bir çok alanda hizmet sunduğu için SGK sorgulamaları hakında ilgi edinmeniz gerekecektir. Sitemizden bu konuda bilgilere ulaşabilirsiniz.


SGK yaptığı analaşma ile e devlet üzerinden de hizmet verdiği için ortaklaşa bir sisteme sahiptirler. Yani SSK üzerinden bir bilgiye e-devlet üzerinden de ulaşabilirsiniz. Yalnız e-delvet üzerinden bilgiye ulaşmak için e-vatandaşlık şifresine ihtiyacınız olacaktır. PTT'lerden bu şifreye ulaşabilirsiniz hatta internet üzerinden etrafınızdaki PTT'lere ulaşarak nereden verildiğini öğrenibilirsiniz. Çünkü tüm PTT şubeleri bu şifreyi vermemektedir. Tüm bu bilgilere www.sgksorgulamalari.org adresinden güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder