e-devlet sorgulama

e-devlet sorgulama
e-devlet sorgulama

23 Haziran 2015 Salı

SGK sorgulama

SGK'nın resmi internet sitesi bir süredir SGK sorgulamaları yapmak isteyenlere bazı sorunlar çıkartıyor. Çalışanlar T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama yapmak için kurumun sitesine girdiklerinde sitenin bakımda olduğunu ve bir süre e-devlet üzerinden destek verdiklerini belirten bir yazı karşımıza çıkıyor. 

Devlet kurumu üzerinden SGK sorgulama yapacaklar için artık bu durum farklı bir hal alıyor. e-devlet ile entegreli bir çalışma içine giren Sosyal Güvenlik Kurumu (alo 170'ten bilgi alabilirsiniz) artık yeni yapılanmaya gidiyor. Çalışanların yapacakları SGK sorgulamaları artık SGK üzerinden ücretsiz yapamayacaklar. Siteye girenler e-devlet SGK sorgulama ekranına yönlendirilmesinin nedeni artık sorgulamalar bu ekran üzerinden gerçekleştirilecek. 

Yeni sistem gereği e-devlet SGK sorgulama (BAĞ – KUR, emekli sandığı ve SSK) ekranı üzerinden gerçekleşecek olması; artık herkesin bir e-devlet (alo 160'tan bilgi alabilirsiniz) şifresi olması gerektiği anlamına geliyor. PTT'lerden e-vatandaşlık şifrenizi 4 TL karşılığında alabilirsiniz. Yeni yerine taşınan sistemde hiç bir özlük hakkınız kaybolmayacaktır. Devletin resmi internet sitesi olması nedeniyle güvenle SGK sorgulamalarınız yapabilirsiniz. Kurum resmi sitesi engeller düşünülerek tasarlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder