e-devlet sorgulama

e-devlet sorgulama
e-devlet sorgulama

1 Nisan 2014 Salı

Aile hekimi randevu alma


Sağlık Bakanlığı Aile Hekimi Randevu alma sistemi Sağlık Bakanlığı’nın özellikle yaşlı hastaları için özel olarak oluşturduğu ALO doktordan randevu alma servisi, hastaların rahatı ve hastane köşelerinde uzun süre zahmet çekmemeleri için geliştirdiği sistemdir.
Aile hekimini öğrenmek isteyen kişi, hekimini öğrenmek için iki seçeneği bulunur.
Birincisi ALO 182 servisidir. Diğeri ise internet üzerinden. Aşağıda linki tıklayarak bulabilirsiniz.
Aile hekiminizden telefondan veya web üzerinden nasıl randevu alacağınızı ve nasıl randevularınızı iptal edeceğnizi aşağıda izah edeceğiz.
Aile doktorundan randevu alma (ALO182 aranarak;)
Aile hekimi randevu alma
Sağlık bakanllığı Aile hekimi randevu alma
İNTERNET ÜZERİNDEN AİLE HEKİMLİĞİ RANDEVUSUNU BURADAN ULAŞARAK ALABİLİRSİNİZ?
İlk önce telfonununuzdan Bakanlığa bağlı ALO182 çağrı merkezi arayınız.
Buradan randevu almak için T.C. kimlik numaranızı hazır ediniz. ALO182 numaralı telefonu arayanan, operatöre randevu talebinde bulunulan kişi, operatörün T.C. kimlik numaranızı teyit etmesiyle sona erer. Aile hekimi randevu talebinde bulunan, operatöre hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikiliniğe gideceğini belirtir. Daha sonra operatör ise uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa söyler. Telefon ile arayan kişi seçimini yaparak randevusunu alıp verilen zamanda yerinde hazır bulunur.
NASIL İPTAL OLUR: En az 80 dakika öncesinden aranır, T.C. kimlik numarasını veren kişi operatöre randevunun iptalini ister. T.C. kimlik numarasını onaylayan operatör iptali gerçekleştirir.
Aile hekimi randevu alma Web’den üzerinden;
Randevu almak isteyen kişi aşağıdaki linke tıklar. Karşısına gelen ekrandan ilini seçer, kaşısına o ilde bulunan sağlık kuruluşların isimleri çıkar. Hasta seçtiği sağlık kuruluşunun yanında tekrar bir pencere açılır. Bu açılan pencerede sağlık kurumunun adresi, telefonu ve nasıl gideceği konusunda harita çıkar.
Randevu al butonunun kulanarak randevu oluşturur ve randevusunu alır.
NASIL İPTAL OLUR: Web üzerinden giriş yapan kişi, randevu geçmişi bölümünü tıklayarak eski bilgilerine erişir. Buradan randevu iptal bölümünü kullanarak randevusunu iptal eder.
HASTANELERDEN RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
Aile doktorunzdan randevu almak için sitenin sağ tarafında bulunan RANDEVU AL linkine tıklayarak randevu alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder